2018-09-25

Torok

 

 

 • Horkolás, obstruktív alvási apnoe (OSAS), légzéskimaradás

  A horkolás a garat lágy szöveteinek vibrációjából származó hangjelenség. A férfiak 40%-a és a nők 20%-a érintett, gyakran társul légzési rendellenességgel, ébredésbe torkolló légzési erőlködéssel, éjszakai szívdobogás érzéssel. Súlyosabb formájában ismétlődő légzés kimaradások jelentkeznek alvás közben, ilyenkor obstruktív alvási apnoe szindrómáról (OSAS) beszélünk.  Mindez az agy éjszakai oxigénhiányához, kialvatlansághoz, súlyos nappali álmossághoz, teljesítmény és koncentráció csökkenéshez, fáradtsághoz, reggeli fejfájáshoz, torokfájáshoz, magasvérnyomáshoz, erektilis diszfunkcióhoz vezethet. Megnövekszik a közlekedési balesetek és kardiovaszkuláris megbetegedések rizikója.  Fiberoszkópos garat és gégetükrözés szolgálhat a felső légutak elzáródási helyének pontos megállapítására. Ettől függ ugyanis, hogy milyen típusú műtéttel lehet esetleg csökkenteni a garatcső összeesését, összefekvését. Mivel a horkolásnak azonban elsősorban nem helyi, hanem általános okai vannak, úgymint az elhízás, az életkor előrehaladása, esti alkoholfogyasztás, stb., ezért a garatban végzett horkolás műtétekkel csak részleges eredményeket lehet elérni.Rendelésünkön hosszú várakozási idő nélkül biztosítjuk azt a szaktudást és tapasztalatot, amely a gyors és pontos diagnózishoz és a hatékony, fájdalommentes kezeléshez elengedhetetlen.

  Bejelentkezés alapján fogadunk betegeket, amelyet telefonon, vagy üzenet küldésével tehet meg.

 • Gócos mandula
 • Torokgyulladás, torokfájás    A torokfájás rendszerint banális légúti hurut, felső légúti vírus infekció része, vagy gyakran egyedüli tünete. Ha magasabb láz nem társul hozzá, akkor szinte biztos, hogy nem több jelentőség nélküli múló kellemetlenségnél. Emiatt felesleges felkeresni szakorvosi rendelést, elegendő valamilyen torokfertőtlenítő szopogató tabletta (Septofort, Sterepsils,Tantum verde, stb.) alkalmazása.

  Ha azonban ki akar zárni más veszélyes betegségeket, mint például tüszős mandulagyulladás, mononukleosis infectiosa, különféle garat daganatok, akkor forduljon fül-orr-gégész szakorvoshoz.

  Rendelésünkön hosszú várakozási idő nélkül biztosítjuk azt a szaktudást és tapasztalatot, amely a gyors és pontos diagnózishoz és a hatékony, fájdalommentes kezeléshez elengedhetetlen.

  Bejelentkezés alapján fogadunk betegeket, amelyet telefonon, vagy üzenet küldésével tehet meg.

 • Aphták a szájban
 • Mandulagyulladás                                                                                                                                   A mandulagyulladás a garatívek között (a torok szorosban) elhelyezkedő torokmandulák heveny gyulladása, amelyet baktériumos, vagy vírusos fertőzés okoz. Ezek közül a leggyakoribb, a Streptococcus pyogenes által okozott tüszős mandulagyulladás, olyan súlyos betegség, amely elesettséggel, magas lázzal, erős torokfájással jár. Az antibiotikumok korszaka előtt gyakran veszélyes szövődményekhez (rheumás láznak nevezett izületi gyulladás, szívizomgyulladás, vesekéreg gyulladás, kisér gyulladás, chorea mior) vezetett. Mindezek szakszerű kezeléssel, megfelelő antibiotikum adásával kivédhetők és a gyógyfolyamat felgyorsítható.Rendelésünkön hosszú várakozási idő nélkül biztosítjuk azt a szaktudást és tapasztalatot, amely a gyors és pontos diagnózishoz és a hatékony, fájdalommentes kezeléshez elengedhetetlen.Bejelentkezés alapján fogadunk betegeket, amelyet telefonon, vagy üzenet küldésével tehet meg.
 • Halszálka