2018-09-25

Célunk, hivatásunk

Hitvallásom a minőség!

Napjainkban a betegek egy része igényli, hogy pontos időpontra szóló előjegyzési rendszerben, várakozási idő nélkül, megnyugtató környezeti és hotel körülmények között, magas szakmai színvonalú orvosi ellátást kaphasson, vagy konzultálhasson bonyolult egészségügyi problémái kérdésében, bőségesre szabott időkeretek között. Szolgáltatásunkkal azt a betegréteget célozzuk meg, akik a fenti jellemzőkkel rendelkező minőségi szolgáltatásért hajlandók és képesek anyagi ráfordításra.

 • Fül-orr-gégészeti szakrendelésünk felöleli a járóbeteg ellátás teljes spektrumát, beleértve a rutin fül-orr-gégészeti betegségeket, mint a torok, garat és gége akut és krónikus gyulladásait, jó és rosszindulatú daganatos betegségeit, hangképzési zavarokat, légzési, vagy nyelési panaszokat okozó gégebetegségeket.
 • Az orr és melléküreg betegségek, amelyek orrlégzési gátlást, váladékcsorgás érzést, szaglászavart, esetleg feszítő fájdalmat okoznak, nemritkán a külsőorr megjelenését elcsúfító deformitáshoz vezetnek. Gyakran alvászavarokkal járnak, a horkolás súlyosbodását idézik elő. Fontos feladat, a már népbetegségnek számító, polipképződéssel járó, idült orrmelléküreg gyulladásban szenvedő, gyakran asztmás, vagy allergiás betegek gondozása, a ritka orr és melléküreg daganatok felismerése.
 • Igen nagy fájdalmat okozó hallójárat gyulladások, füldugulást okozó fülzsírdugók, akut, vagy krónikus gyulladásos középfül betegségek, műtéttel javítható középfül eredetű halláscsökkenések, ritka közép, vagy belsőfül daganatok
 • A halláscsökkenések különböző fajtái, a fül, vagy fejzúgás szintén fontos területet képviselnek. Nem ritkák a hirtelen kialakult halláscsökkenések.
 • Rendkívül súlyos életminőség romlást tapasztalnak a szédülésben szenvedő betegek, akik bonyolult diagnosztikájában és terápiájában ma már nagyon hatásosan tudunk eljárni.
 • Az orr, a fülkagyló, az arc, vagy a nyak bőrének jó, vagy rosszindulatú daganatai azért képeznek fontos területet, mert nem csak esztétikai problémát jelentenek, hanem komoly következményekkel is járhatnak. Időben való felismerésük, és eltávolításuk azonban teljes gyógyuláshoz vezet.
 • Mindezen problémák diagnosztikájával és terápiájával foglalkozunk, segítünk a kórisme felállításában, a kezelés megtervezésében és kivitelezésében. El tudjuk dönteni, hogy kit kell, vagy kit lehet kórházi körülmények között kezelni.
 • A rendelést végző orvos, Dr. Tompos Tamás, 38 éven keresztül folyamatosan fül-orr-gégészként dolgozik.
 • Lévén főállásban osztályvezető főorvos a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház Fül-Orr-Gégészeti és Fej-, Nyaksebészeti Osztályán, igen nagy tapasztalattal rendelkezik, diagnosztikus, gyógyszerterápiás, és műtéti területen egyaránt, beleértve a fej-, nyakdaganatok gyógyítását célzó nagy műtéteket is. A rendelést végző orvos 2012 évben PhD tudományos fokozatot szerzett a Semmelweis Egyetemen, majd ugyanaz évben Címzetes Egyetemi Docensi címet kapott a Pécsi Tudományegyetem Rektorától.
 • A rendelést végző orvos kórházi hátterének, műtéti lehetőségeinek rövid összefoglalója:
 • Elhivatottan szolgáljuk, és kiemelt figyelmet szentelünk a rosszindulatú fej-nyak daganatos betegeink kezelésének: gégerák, garatrák, szájüregi daganatok, az orrmelléküregek daganatai, ill. nyaki nyirokcsomók rosszindulatú daganat áttétei és elsődleges daganata A kezelés megtervezése onkológus, fül-orr-gégész – fej-nyaksebész, szájsebész szakorvosokból álló team közös munkájával történik. A szükséges sebészi kezelés osztályunkon, a hozzá kapcsolódó sugárkezelés, ill. cytostaticus kezelés pedig kórházunk onkológiai osztályán történik.
 • Idült középfülgyulladások sebészi kezelése, különösen a cholesteatoma (magyarul gyöngydaganat) képződéssel járó súlyosabb változatainak műtétei, tympanoplasticák, az otosclerosisban alkalmazott stapedectomiák. Hallásjavító műtéteink esetében hallócsont pótlást a beteg saját koponyacsontjából kifaragott biológiai protézissel végezzük. Cholesteatomás esetekben is törekszünk a középfül teljes rekonstrukciójára, mindent megteszünk az eredeti anatómiai viszonyok helyreállításáért. Ennek elérése érdekében speciális műtéti lépéseket dolgoztunk ki.
 • Az orrlégzés helyreállítását, zavartalan orrlégzést biztosító rhinológiai műtétek szolgálják orrbetegeink gyógyulását: orrsövényplasticák, az orrmelléküregek idült gyulladásának endoscopos sebészete, FESS műtétek, orrkagyló műtétek, stb.
 • A rutinnak számító torok- és orrgaratmandula műtéteket kellő körültekintéssel és biztonsággal kivitelezett formában végezzük.
 • A gége jóindulatú elváltozásainak sebészi kezelése, endolaryngealis microchyrurgia, phonochyrurgia, LASER-sebészet.
 • A nyálmirigyek jó és rosszindulatú daganatai, beleértve a fültőmirigy daganatait is, ahol az arcmozgató ideg megkímélését elsődlegesnek tartjuk, és speciális felkészültséggel szolgáljuk.
 • Jóindulatú nyaki elváltozások, nyaki cysták, nyirokcsomó megnagyobbodások sebészete.
 • A fej és nyak bőrének rosszindulatú daganatai, különösen az orr, a fülkagyló és az arc bármely területén elhelyezkedő alapsejtes vagy egyéb típusba sorolható bőrrákok, melanomák sebészete.